LISÄÄ LUMOA LUONTOON – Haku retkeilyrakenteita kehittäville investointihankkeille

Etsimme yhdistysten ja yhteisöjen ideoita, joiden tarkoitus on kohottaa Kainuun ja Koillismaan ainutlaatuisen luonnon vetovoimaa lumovoimaksi! Tavoitteena on lisätä viihtyvyyttä ja luonnossa koettua hyvinvointia investoinneilla, jotka poikkeavat tavanomaisesta ja lisäävät elämyksellisyyttä.

Toteuttamiseen voi hakea rahoitusta Leader-ryhmältä. Hankkeessa toteutettavat investoinnit voivat olla erilaisia rakennelmia, kalusteita, ympäristötaidetta tai muita vastaavia. Niiden pitää olla uusia, mutta ne voivat täydentää olemassa olevia luontokohteita, retkeilyreittejä, maisemanäkymiä tai muita yleisessä käytössä olevia kohteita.

Hankkeet ovat yleishyödyllisiä investointihankkeita tai pienhankkeita.  

  • pienhanke: kustannukset korkeintaan 8 000 euroa, minimituki 1 000 euroa
  • yleishyödyllinen investointi: kustannukset yli 8 000 euroa

Kyseessä on teemallinen hankehaku, jonka toteuttavat yhtä aikaa Elävä Kainuu Leader, Koillismaan Leader ja Oulujärvi Leader.
Kukin Leader-ryhmä käyttää omia tukiprosenttejaan ja omia valintakriteereitään. Kriteerit löytyvät ryhmien nettisivuilta.
Koillismaan Leader tukiprosentti on 60 % ja valintakriteerimme löydät täältä.

Mikäli haluat tuoda lisää lumoa oman asuinalueesi luontoon, ota yhteyttä Koillismaan Leaderiin esimerkiksi sähköpostilla: info@koillismaanleader.fi. Autamme sinut alkuun hankkeen suunnittelussa.

Hakemukset on jätettävä Hyrrään viimeistään 30.4.2024. Pienhankehakemusten jättäminen tulee mahdolliseksi alkuvuoden 2024 aikana, mutta hankkeita voi valmistella jo aiemmin. Hakemuksia voivat jättää rekisteröityneet yhdistykset ja muut yhteisöt.

Allaolevista kuvista voit saada ideoita ja inspiraatiota, kuinka lisätä viihtyvyyttä ja luonnossa koettua hyvinvointia investoinneilla, jotka poikkeavat tavanomaisesta ja lisäävät elämyksellisyyttä.