Usein kysyttyä

 • Kuinka haen tukea?

  Varmin tapa on olla heti alussa yhteydessä Leader Koillismaan Leaderin henkilöstöön ja esitellä ideasi meille. Keskustelemme kanssasi idean jalostamisesta ja opastamme idean eteenpäin viemisessä. Varsinainen tuki haetaan sähköisessä Hyrrä-palvelussa, jonka käytössä myös opastamme.

 • Minulla on idea. Keneen minun tulee olla yhteydessä?

  Voit olla yhteydessä Koillismaan Leaderin ry:n henkilöstöön joko puhelimitse, sähköpostitse tai voit tulla käymään toimistollamme Torangintaival 5, Kuusamo tai täytä Yhteystiedot -sivulta löytyvä yhteydenottolomake.

 • Kuinka paljon tukea voi saada?

  Hankemuodoista ja tukitasoista kerrotaan Yhteisöt sivulla: linkki sivulle tässä

 • Miten haen hanketukea?

  Hanketuen hakemisesta kerrotaan Yhteisöt sivulla: linkki sivulle tästä:

 • Milloin hankkeen voi aloittaa?

  Hankkeen voi aloittaa omalla riskillä sitten, kun olet jättänyt hakemuksen Hyrrässä ja olet vastaanottanut vireilletuloilmotuksen. Mikäli hakemus täyttää vireille tulon edellytykset, jättöpäivä on vireilletulopäivä. Usein hanke aloitetaan hallituksemme päätöksen jälkeen, koska silloin tuen saanti on todennäköistä. Varminta tietenkin on aloittaa vasta, kun ELY-keskus on tehnyt hankkeesta viranomaispäätöksen.

 • Mihin tukea ei voi saada?

  Tukien kohdentaminen tapahtuu paikalliseen strategiaan kirjattujen periaatteiden mukaisesti.

  Tukea ei myönnetä sellaiseen toimintaan, joka kuuluu julkisoikeudellisen yhteisön lakisääteisen pakollisen perustehtävän hoitamiseen.

  Investointien osalta Koillismaan Leader ei tue ns. hirviliitereitä tai lahtivajoja.

   

   

Etkö löytänyt vastausta? Kysy oma kysymys.

Luethan huollellisesti, ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Jätä myös yhteystietosi, jos haluat vastauksen sähköpostiisi. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian. Kiitos!