Pienhankkeiden haku on nyt avattu

Muutaman tonnin täsmätarpeisiin voi nyt hakea tukea Koillismaan Leaderista – Pienhankkeiden haku on nyt auki!

Tarvittaisiinko lähileikkipuistoon uusia telineitä tai porukallesi urheiluvälineitä? Toisiko kesätapahtuma piristystä kylällesi? Tällaisiin muutaman tuhannen euron kokoisiin pienhankkeisiin voi nyt hakea tukea!

Tukea korkeintaan 8000 euron kustannuksiin

Pienhankkeiden tukea voi käyttää pieniin hankintoihin, kuten yhteisten välineiden ja laitteiden ostamiseen. Tuella voi esimerkiksi hankkia ilmalämpöpumpun kylätalolle, kunnostaa yhteisiä tiloja tai tehdä pieniä remontteja. Tuella voi kattaa myös kesätapahtuman tai muun tilaisuuden kuluja, tai sillä voidaan palkata nuori kesätöihin. Lisäksi tuella voi esimerkiksi ostaa asiantuntija-apua erilaisten selvitysten tai kehittämissuunnitelmien tekemiseen.

Koillismaan Leaderilla tuen osuus hyväksyttävistä kustannuksista on 60 % investointeihin ja 80 % kehittämiseen. Pienhankkeina toteuttavien investointien minimikustannukset ovat 1 700 euroa ja kehittämishankkeissa minimikustannukset ovat 1 250 euroa. Pienhankkeen kokonaiskustannukset voivat olla enintään 8 000 euroa. Pienin myönnettävä tuen määrä on 1 000 euroa. Rahoitettavien hankkeiden tulee vastata aina Koillismaan Leaderin kehittämisstrategian tavoitteita.

 

Hakemus tehdään Hyrrä-asiointipalvelussa

Tukea voivat hakea maaseudulla toimivat yhdistykset, seurat, järjestöt sekä muut julkis- tai yksityisoikeudelliset yhteisöt. Kunta ei voi saada tukea.

Hakemus täytetään sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Lisätietoa tuen hakemisesta saa Koillismaan Leaderista, joka käsittelee hakemukset. Hankintoja ei kannata tehdä ennen kuin Leader-ryhmästä on varmistettu, että hakemus on hyväksytty.

Tuki maksetaan jälkikäteen eli kustannukset pitää maksaa ensin itse. Kun tuki haetaan maksuun, hakijan on osoitettava, että tuella on saatu aikaan se lopputulos, johon tuki on myönnetty. Kuitteja tai muita tositteita ei maksua haettaessa tarvitse esittää.

Lue täältä lisää pienhankkeista ja tuen hakemisesta:
Yhteisöjen hanketuet

Lisätietoja rahoitusmahdollisuuksista ja tuen hakemisesta:

Pirjo Jaakkonen
Toiminnanjohtaja
pirjo.jaakkonen@koillismaanleader.fi
Puh. +358 40 012 6778