Koillismaan Leaderin hallitus lähettää kaikille lämpimät jouluterveiset

Koillismaan Leader ry:n hallitus kokoontui vuoden 2023 viimeiseen kokoukseen Taivalkoskelle viime viikolla. Kokouksessa käsiteltiin tämän vuoden viimeiset hankehakemukset.
Kokouksessa hallituksen jäsenet pohtivat myös uutta alkanutta rahoituskautta sekä tulevan vuoden näkymiä hallituksen näkökulmasta.

Leader-toiminnan uusi rahoituskausi alkoi kesällä ja uuden rahoituskauden tukimuotoihin tutustuminen työllisti myös hallitusta. Uudet tukimuodot ovat hallituksen mielestä kuitenkin erittäin hyviä ja niiden avulla voidaan varmasti rahoituskauden 2023–2027 aikana rahoittaa useita monipuolisesti aluetta kehittäviä hankkeita. Leader-toiminnassa yhdistyksen hallituksen tehtävänä on muun muassa rahoitettavien hankkeiden valinta.

Koillismaan Leaderin hallituksen jäsenten mielestä uusi rahoituskausi onkin alkanut ilahduttavan monipuolisesti ja hankehakemuksia Koillismaan Leaderille on syksyn aikana tullut paljon erilaisia. Erityisesti yritysten uudet käynnistys- ja kehittämistuet ovat saaneet hakijoita liikkeelle.

Vuodelle 2024 Koillismaan Leaderin hallitus toivoo tasaisesti hankehakemuksia sekä yhteistöiltä että yrityksiltä. ”Niin sanottujen perinteisten hankkeiden lisäksi olisi mahtava nähdä Koillismaantoimijoilta uusia ja innovatiivisia kokeiluja. Hullultakin kuulostava idea voi poikia erinomaisen hankkeen!”, muistuttavat hallituksen jäsenet.

Hallitus kiittelee erityisesti Koillismaan alueen aktiivisia kylätoimijoita, jotka ovat toteuttaneet monia erinomaisia hankkeita myös aiempina vuosina. Koillismaan kylillä tapahtuu paljon, ja kylä- ja yhdistystoimijat suunnittelevat ja toteuttavat ilahduttavan paljon isojakin hankkeita. Konkretiaa toteutettuihin hankkeisiin ovat tuoneet ne kerrat, kun hallituksen jäsenet ovat päässeet tutustumaan hankkeisiin paikan päälle. Hallituksen jäsen Kauko Tyni muistelee, että oli erittäin valaisevaa käydä Kurkijärven kylällä Kuusamossa tutustumassa kyläyhdistyksen toimintaan ja nähdä kuinka yhteishengellä ja aktiivisuudella saadaan loistavia asioita aikaan.

Hallituksen jäsenet lähettävät Kuusamon, Taivalkosken ja Posion toimijoille terveisiä, että harmaisiin aivosoluihin kannattaa laittaa vipinää – Leader-rahoituksen avulla voi toteuttaa rohkeitakin hankeideoita! Kun idea tulee, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä Koillismaan Leaderin toimistoon. Asiantuntevat työntekijät neuvovat mielellään suunnitelmien eteenpäin viemisessä. Yhdessä kehitämme Koillismaata eteenpäin myös ensi vuonna!

Hyvää joulua ja idearikasta vuotta 2024 jokaiselle,
Koillismaan Leader ry:n hallitus

Kokouksen jälkeen Koillismaan Leaderin paikalla olleet hallituksen jäsenet ja työntekijät nauttivat Hotelli Herkon maittavan jouluaterian.